Čini se da nas čeka promjena vremena. Pljuskovi i kiša bit će sve češći, a sve počinje na Praznik rada

Doći će i do pada temperature, a nestabilno će se zadržati i u drugom dijelu tjedna, uz čestu pojavu kiše i pljuskova

FOTO: PIXSELL

Ponedjeljak je u većini Hrvatske počeo sunčano. Umjerene naoblake ima u dijelovima unutrašnjosti, a mjestimice je i maglovito. Magla smanjuje vidljivost na nekim cestama u Lici, javlja HAK jutros .

DHMZ prognozira kako će danas biti sunčano i toplo, u nekim krajevima i vrlo toplo. Ponegdje se očekuje umjerena naoblaka, uglavnom u unutrašnjosti. Puhat će slab i umjeren jugoistočni i istočni vjetar, na Jadranu sredinom dana i poslijepodne jugozapadni, mjestimice sjeverozapadni. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 22 i 27 °C.

Promjena vremena

Meteorologinja televizije N1 Tea Blažević javlja kako će temperature danas biti blizu 30 °C, što će se, prognozira, nastaviti i sutra kada će biti stabilno i sunčano te vrlo toplo.

No, dodaje kako u srijedu, na Praznik rada, ulazimo u nestabilniji period. Pljuskovi će biti češća pojava, a duž Jadrana mogu biti i izraženiji te praćeni grmljavinom.

Doći će i do pada temperature, a nestabilno će se zadržati i u drugom dijelu tjedna, uz čestu pojavu kiše i pljuskova. Temperature će, dodaje Blažević, još osjetnije pasti krajem tjedna.

Izgledi vremena DHMZ